Priprema:
Kalupe ili veće šalice za kavu namažite maslacem i posipajte šećerom.
U posudi izmiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao u prahu, jaje i rastopljeni maslac dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim u smjesu lagano umiješajte smrznute borovnice. Smjesom napunite kalupe. Deblji lim za pečenje napunite toplom vodom i u nju stavite kalupe sa smjesom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta bez otvaranja, na 150 °C. Za preljev izmiješajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu, te prelijte preko nabujaka prije serviranja.
Sastojci:
Smjesa za nabujke
80 g maslaca
80 g smeđeg šećera
100 g brašna
80 g smrznutih borovnica
1 jaje
¼ žlice praška za pecivo
1 žlica kakaa u prahu
Preljev od abc sira
200 g abc sira
50 ml limunovog soka
200 ml slatkog vrhnja
30 g vanilin šećera
1 korica limuna