ČOKOLADNI UŽITAK

ČOKOLADNI UŽITAK
Složenost:
Količina: x10
Vrijeme: 60 min
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Smjesu od izdrobljenih piškota, kakaa i otopljenog margarina utisnite na dno kalupa  kojeg ste obložili papirom za pečenje.
Otopite čokoladu nad parom. Sir razmutite sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, te primiješajte ohlađenu čokoladu, slatko vrhnje i liker (konjak).
Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 1 sat u pećnici na 160 °C.

Ohladite preko noći u hladnjaku, a sutradan je prelijte mješavinom kiselog vrhnja i likera. Ponovno je ohladite i ukrasite čokoladnim strugotinama.

Sastojci:

Podloga:

  • 200 g piškota
  • 1 žlica kakaa
  • 50 g margarina

Nadjev:

  • 200 g tamne čokolade
  • 400 g Abc sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 4 jaja
  • 2,8 dl slatkog vrhnja
  • 0,75 dl likera od badema ili konjaka

Obloga:

  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 žlice likera od badema
  • za ukrašavanje čokoladne strugotine
  • kalup za tortu promjera 23 cm

Možda vas zanima:

Larina torta

10
45 min

Zimska čarolija

8
30 min

Oreo cheesecake

6
45 minuta

Pavlova rolada s jagodama

6
45 min