ABC KOCKE S MAKOM

ABC KOCKE S MAKOM
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite prhko tijesto, omotajte ga folijom i ostavite na hladnom mjestu 30 minuta. Potom ga na radnoj površini posutoj brašnom razvucite nešto manje od veličine lima, izbockajte ga vilicom i pecite 10 minuta u pećnici na 180C.
Grožđice namočite u rumu, a bjelanjke odijelite od žumanjaka. Pjenasto izlupajte margarin za kreme sa šećerom u prahu, dodajte žumanjke te dobivenoj smjesi još dodati ABC sir, škrobno brašno, kiselo vrhnje, limunov sok, grožđice, sol i vanilin-šećer. Bjelanjke izlupajte sa šećerom u čvrsti snijeg, a zatim ga zajedno s brašnom dodajte u nadjev od ABC sira.
Za nadjev od maka pjenasto izlupajte margarin za kreme sa šećerom u prahu, vanilin-šećerom i solju. Odijelite bjelanjke od žumanjaka pa žumanjke jedan po jedan dodajte smjesi od margarina. Bjelanjke izlupajte u čvrsti snijeg, zatim primješate lješnjake i mak, te dobivenu smjesu oprezno povežite sa smjesom od margarina i žumanjaka. Na pečeno tijesto najprije nanesite nadjev od maka, a potom nadjev od ABC sira. Kolač peći 60 minuta na 170C, potom ga ohladite i narežite na trokute ili kocke.
 

Sastojci:

Tijesto:

  • 250 g glatkog brašna Belje
  • 150 g margarina
  • 70 g šećera u prahu
  • 2 žumanjka, malo soli
  • 1 vrećica vanilin šećera

Nadjev od ABC svježeg krem sira:

  • 750 g Abc svježeg krem sira
  • 150 g margarina za kreme
  • 120 g šećera u prahu
  • 80 g šećera
  • 40 g škrobnog brašna
  • 5 žumanjaka
  • 20 g grožđica
  • 2 žlice ruma
  • 1,25 dl kiselog vrhnja
  • sok 1 limuna
  • 70 g glatkog brašna
  • malo soli
  • 1 vrećica vanilin šećera

Nadjev od maka:

  • 180 g margarina za kreme
  • 80 g šećera u prahu
  • 4 jaja
  • 220 g mljevenog maka
  • 120 g mljevenih lješnjaka
  • malo soli
  • 1 vanilin šećer
  • malo cimeta u prahu