ABC meringue cheesecake

ABC meringue cheesecake
Složenost:
Količina: x6
Vrijeme: 60
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Izraditi bjelanjke mikserom dok ne postanu bijeli i polučvrsti. Postepeno dodavati šećer. Miksati bjelanjke dok ne nestanu sve granule šećera i smjesa ne postane glatka i sjajna. Dodati ocat te miksati još 2 minute. Izmiksane bjelanjke staviti u slastičarsku vrećicu. Na masnom papiru iscrtati 4 kruga promjera kalupa, odnosno 20 cm. papir položiti na pleh i na njega istisnuti smjesu od bjelanjaka. Peći dvije po dvije kore na na 100°, zavisno od pećnice. Postupak sušenja može trajati i do 4 sata.

Sve sastojke za kremu izmiksati kako bi dobili pjenasto-kremastu konzistenciju.

Svaku koru namazati kremom te na kremu položiti odabrano voće izrezano na ploške, a kore slagati jedna na drugu. Na posljednju koru postaviti voće kao dekoraciju te po želji posipati šećerom u prahu.

Sastojci:

 Kore:

6 jaja

200 g šećera

1 žličica alkoholnog octa

Krema od sira:

200 g ABC krem sira

30 g šećera

1 žličica ekstrakta vanilije

180 ml vrhnja za šlag na biljnoj bazi