BIJELA TORTA S VIŠNJAMA

BIJELA TORTA S VIŠNJAMA
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Umijesite prhko tijesto i ostavite da odstoji 1 sat. Na pobrašnjenoj radnoj površini istanjite tijesto u tanki list i obložite dno i rubove kalupa, izbodite vilicom i pecite na 180 °C oko 15 minuta. Ohladite.
Pomiješajte mlijeko sa žumanjcima, šećerom, limunovom koricom i solju te uz stalno miješanje zagrijte tekućinu. Umiješajte ocijeđenu želatinu, te pomoću metlice za snijeg u tekućinu umiješajte sir i tučeno slatko vrhnje.
Na prhko tijesto namažite polovicu kreme, poslažite višnje i prekrijte preostalom kremom.
Tortu ukrasite višnjama i listićima metvice.
 

Sastojci:

Prhko tijesto:

  • 250 g glatkog brašna Belje
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 žumanjak
  • 170 g margarina
  • 70 g šećera u prahu
  • ribana korica limuna
  • malo soli

Krema:

  • 4 žumanjka
  • 200 g šećera
  • ribana korica 1/2 limuna
  • malo soli
  • 2,5 dl mlijeka
  • 5 listova želatine
  • 500 g Abc svježeg krem sira
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 400 g višanja iz kompota
  • listići metvice i višnje za ukras
  • kalup za tortu promjera 26 cm