Cheesecake u teglicama

Cheesecake u teglicama
Složenost:
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

 Kekse samljeti , pa izmiješati s otopljenim maslacem i šećerom. Smjesu rasporediti u 6 teglica. Utisnuti uz pomoć žlice. Za kremu je potrebno najprije sir razraditi mikserom pa dodati šećer, limunovu koricu i sok, vaniliju, dodati jedno po jedno jaje i na kraju žumanjak. Na kraja dodati rižino brašno.

 

 

Smjesu rasporediti u teglice, ostaviti slobodno dva centimetra od vrha teglice budući da će smjesa tokom pečenja/kuhanja rasti. Teglice smjestiti u duboki pleh, uliti vrelu vodu tako da budu teglice do polovice visine u vodi.

 

Peći u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva  20 minuta. Ostaviti ih da se hlade u pećnici. Za to vrijeme pripremiti umak, pekmez zagrijati, ako je potrebno dodati vode, i rasporediti u teglice.

 Ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohlade!

 http://ave-dulcis.blogspot.hr/

Sastojci:

 Potrebno za 6 teglica:

100 gr Digestive keksa

50 gr maslaca

30 gr šećera

440gr ABC svježeg krem sira

130gr šećera

3 cijela jaja

1 žumanjak

Sok i korica limun iz bio uzgoja

Vanilija

4 žlice rižinog brašna

Domaći pekmez od jagoda