Crostata s ABC sirom i voćem

Crostata s ABC sirom i voćem
Složenost:
Količina: x6
Vrijeme: 45 min
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

1. Za tijesto staviti brašno, kokos, sol i šećer u prahu u jednu veću zdjelu. Promiješati. 

U sredini napraviti rupicu, u koju ćemo staviti žumanjak. Hladan maslac narežemo na kockice, te dodamo u zdjelu. 
Rukama sve povežemo i brzo zamijesimo prhko, kompaktno tijesto. Omotati prozirnom folijom i držati u hladnjaku oko 30 minuta.
 
2. Pećnicu ugrijati na 175°C. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi (bilo bi super ako imate silikonsku podlogu na kojoj Vam je lakše valjati), na veličinu malo veću od kalupa za crostatu (pitu) promjera 26 cm. 
Pazite da Vam se tijesto ne zalijepi. Kalup namastiti i posuti brašnom, te pažljivo, pomoću valjka prebacite razvaljano tijesto u kalup. 
Utisnite rubove te nožem odrežite višak tijesta. Tijesto izbockajte vilicom, te preko njega stavite papir za pečenje i suhe grahorice koje će spriječiti da se tijesto digne. 
Stavite peći u ugrijanu pećnicu oko 10 minuta, zatim izvadite, maknite grahorice i vratite tijesto u pećnicu da se ispeče do kraja, još oko 10 minuta. Ohladite.
 
3. Za nadjev, namočite listiće želatine u hladnoj vodi. Izmiksajte ABC krem sir, kiselo vrhnje, sok i koricu limuna, šećer u prahu i mlijeko. 
Ocijeđenu želatinu kratko otopite na najlaganijoj vatri s ½ žlice vode, miješajući da ne zagori.
 
Miješajući pjenjačom, dodajte želatinu u kremu od ABC  sira. 
Probajte da li vam je krema dovoljno slatka te po potrebi dodajte još malo šećera u prahu. 
 
Kremu razmažite po ohlađenoj podlozi od prhkog tijesta te stavite u hladnjak na oko sat vremena. 
4. Voće operite i narežite na kriškice. Na gotovo stisnutu kremu posložite svo voće, te ukrasite metvicom ili matičnjakom. 
 
Vratite u hladnjak na još 2 sata da se sve dobro ohladi i stisne, pa poslužite.
 
Uživajte :)
 

Sastojci:

 Za tijesto:

 
150 g brašna 
40 g sitnijeg kokosovog brašna 
prstohvat soli 
60 g šećera u prahu 
1 žumanjak 
125 g maslaca
 
Za nadjev:
 
3 listića želatine 
350 g ABC krem sira 
50 g kiselog vrhnja 
sok i korica ½ limuna 
50-60 g šećera u prahu 
2 žlice mlijeka 
500 g miješanog bobičastog voća (maline, jagode, borovnice, trešnje, ...)
1 breskva ili nektarina 
metvica ili matičnjak