Fritaja s baby špinatom i ABC sirom

Fritaja s baby špinatom i ABC sirom
Složenost:
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Baby špinat operite i stavite u cjedilo da se iscijedi višak tekućine. Režanj češnjaka izrežite na tanke listiće. 

U dubljoj tavi (promjera 28 cm) zagrijte maslinovo ulje pa na njemu lagano popecite češnjak (pazite da ne izgori) i čim zamiriši dodajte svježi baby špinat (bez blanširanja), malo posolite i dodajte svježe mljevenu čili papričicu ili čili pahuljice (preskočite ako ne volite ljuto). 

Poklopite i pirjajte otprilike 5-7 minuta na laganoj vatri uz povremeno miješanje.

U zdjelicu ubacite dva jaja, dobro ih razmutite vilicom, potom jajima dodajte 150 g ABC sira i dalje mutite vilicom dok ne razbijete sve grudice i ne dobijete lijepu ujednačenu smjesu. Malo posolite.

Pirjani špinat rasporedite u manje grupice, na sredini tave pa dodajte umućena jaja sa sirom. 

Pustite da se jaja razliju po cijeloj površini tave. Poklopite i pustite da se sve zajedno peče oko 5 minuta, odnosno dok se cijela smjesa ne stegne i ne poprimi izgled debele palačinke. Ova smjesa od sira i jaja ima onu lijepu taksturu nabujka, prozračna je i mekana. Fritaju razrežite po pola ili na četvrtine te servirajte. Slobodno dodajte još žličicu-dvije ABC sira na tanjur.

Ovo jelo je najbolje konzumirati toplo, ali je izvrsno i hladno. Može se  spremiti i za poslije ili ponijeti na posao za ručak. Obiluje proteinima i izuzetno je nutritivno. Posebno se preporučuje onima koji paze na unos kalorija, izbjegavaju ugljikohidrate  ili se hrane po LCHF principu prehrane.

Recept pripremila : O slanom & slatkom: o svemu

Sastojci:

Za dvije osobe:

 2 jaja

150 g ABC sira

50 baby špinata (mladog, salatnog)

1 režanj češnjaka

maslinovo ulje

sol, čili papričica

Možda vas zanima:

Sladoled od abc sira (za 5 osoba)

5
45 min

Mrvljena abc pita

Raskošna torta

10
60 min

4u1 muffini

6
45 min