Lagana torta

Lagana torta
Složenost:
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

 Za dno kalupa:
Žitne pahuljice stavite u platnenu vrećicu i usitnite. Na pari otopite margarin i čokoladu za kuhanje. U mlaki umak dodajte usitnjene pahuljice i grubo mljevene lješnjake. Dobivenom masom obložite dno kalupa u koji ćete stavljati tortu (kalup po želji)i utisnite.

Krema:
Od slatkog vrhnja izlupajte šlag, a želatinu omekšajte u hladnoj vodi po uputi na vrećici. U međuvremenu pomiješajte Abc svježi krem sir sa šećerom u prahu. Dodajte jogurt i tučeno slatko vrhnje, a potom i ocijeđenu i na pari otopljenu želatinu. Smjesu podijelite na dva dijela, zatim jednom dodajte otopljenu bijelu, a drugom tamnu čokoladu. Čokoladnu kremu, naizmjenično, bijelu pa tamnu, u hrpicama dodajte na podlogu u kalupu.

Sastojci:

Sastojci :

  • 230 g hrskavih žitnih pahuljica
  • 50 g  margarina
  • 250 g tamne čokolade za kuhanje
  • 50 g  grubo mljevenih lješnjaka

Krema:

  • 2 lista želatine
  • 350 g Abc sira (običnog)
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 dcl čvrstog jogurta
  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 180 g tamne čokolade za kuhanje
  • 180 g bijele čokolade za kuhanje