Larina torta

Larina torta
Složenost:
Količina: x10
Vrijeme: 45 min
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Kekse sameljite u multipraktiku, a maslac otopite. Pomiješajte maslac i kekse u zdjeli, a dobivenu smjesu dobro utisnite u kalup te ostavite u hladnjaku da se podloga stisne. Želatinu namočite u hladnoj vodi. ABC sir pomiješajte s kiselim vrhnjem, srži vanilije, sokom i koricom limuna. Smjesu dobro izradite mikserom.

Jaja sa šećerom istucite na pari da se šećer otopi. Sklonite s pare, dodajte otopljenu želatinu i miksajte dok smjesa ne bude mlaka. Istučenu smjesu jaja i šećera dodajte u razrađeni sir i miješajte da se sastojci sjedine. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
 

Kremu sipajte na podlogu i spremite u hladnjak na barem 2 sata da se stisne. Tortu dekorirajte sa  svježe narezanim jagodama i bobičastim voćem.

Sastojci:

 Za kalup promjera 28 cm

 
Za podlogu:
250 g integralnog keksa
120 g maslaca
 
Krema:
400 g ABC sira
3 jaja
200 g šećera
250 g kiselog vrhnja
250 ml slatkog vrhnja
10 listića želatine
sok i korica 1 limuna
1 mahuna vanilije ‐ srž

Možda vas zanima:

Juicy kocke

10
45 min

Vedra torta

Oreo cheesecake

6
45 minuta

Crostata s abc sirom i voćem

6
45 min