Lepršava ABC torta

Lepršava ABC torta
Složenost:
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Zamijesite glatko tijesto, zamotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta. Gotovo polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za torte koji ste prethodno namazali maslacem i posipali brašnom. Od polovice preostalog tijesta obložite rub kalupa.  Za nadjev omekšajte maslac i izmiješajte sve sastojke u glatku smjesu, ulijte u kalup i poravnajte. Ostatak tijesta naribajte na fini ribež preko smjese od sira. Pecite u pećnici na temperaturi od 180 °C oko 50 min. Pečenu tortu ohladite u kalupu.
 

Sastojci:

Tijesto:

  • 375 g Belje glatkog brašna
  • 40 g kakaa
  • ½  praška za pecivo
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 200 g maslaca



Nadjev:

  • 200 g maslaca
  • 400 g ABC sira
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 puding od vanilije
  • 3 jaja

Možda vas zanima:

Larina torta

10
45 min

Zimska čarolija

8
30 min

Oreo cheesecake

6
45 minuta

Pavlova rolada s jagodama

6
45 min