MALI NABUJCI S ABC SIROM I NARANČOM

MALI NABUJCI S ABC SIROM I NARANČOM
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Kalupe za nabujak namažite omekšanim maslacem, pospite šećerom i odložite na hladno.
Pećnicu ugrijte na 180°C. Pjenasto izmiješajte 2 žumanjka s 50 g šećera i Abc sirom.
Mekano izlupajte bjelanjak, zatim mu postepeno dodajte 40 g šećera da dobijete čvrsti snijeg. Snijeg umiješajte u kremu sa sirom. Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljene kalupe, stavite ih u posudu s vrućom vodom te nabujke pecite u pećnici 20-tak minuta.
 

Postupak:

Za umak od naranče najprije karamelizirajte šećer (otopite ga nad vatrom u suhoj posudi). Otopljeni šećer zalijte narančinim sokom, potom primiješajte hladni maslac.
Dodajte sok limete, sirup naranče i šampanjac, a naposljetku primiješajte trakice limete i naranče. Čim tekućina zakuha odmaknite je s vatre te dolijte liker od naranče i filetirane naranče. Umak više nemojte kuhati.

Narasle nabujke izvadite iz pećnice, izvrnite ih iz kalupa i odmah poslužite na desertnim tanjurima uz pripremljeni umak od naranče. Po želji svaki nabujak ukrasite listićima metvice.
Za 4 osobe.

Sastojci:

Nabujak:

  • 2 žumanjka,
  • 50 g šećera
  • 100 g Abc svježeg krem sira
  • 3 bjelanjka
  • 40 g šećera

Umak od naranče:

  • 40 g šećera
  • 1,25 dl narančinog soka
  • 60 g hladnog maslaca
  • sok 1/2 limete
  • 4 žlice šampanjca
  • 2 žlice sirupa od naranče
  • korica 1/4 limete i 1/4 naranče narezana na trakice
  • 4 žlice likera od naranče
  • fileti 2 naranče
     
  • 4 kalupa za nabujak
  • maslac i šećer za kalupe
  • 4 vrška metvice za ukras

Možda vas zanima:

Zebra torta

Stracciatella na abc način

8
40 min

Princes krafne

10
60 min

Uskrsna torta s mrkvom

10
120 min