Neodoljiva torta

Neodoljiva torta
Složenost:
Količina: x10
Vrijeme: 60 min
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Izradite žumanjke sa šećerom  i umiješajte  snijeg od bjelanjaka, te dodajte orahe, škrobno brašno i kakao. Smjesu za biskvit isipajte u kalup za tortu, te pecite na 175°C oko 25 minuta. 
Skuhajte puding u mlijeku i dodajte otopljenu želatinu. Ohladite ga, dodajte ABC sir i izrađeno slatko vrhnje.
Dio ohlađene kreme namažite na biskvit, složite narezane banane i premažite ih sa preostalom kremom. 
Zagrijete slatko vrhnje na pari, pazeći da ne proključa, dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada otopi. Ohlađenu i stegnutu tortu prelijte mlakom ganache kremom .
 

Sastojci:

Biskvit:
4 jaja
200 g šećera
200 g mljevenih oraha
1 žlica škrobnog brašna
2 žlice kakaa

Krema:
1 puding od vanilije
½ l mlijeka
3 žlice šećera
6 listića želatine
200 ml slatkog vrhnja
5 banana
200 g ABC sira
sok od 1 limuna

Ganache:
200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje