Pavlova rolada s jagodama

Složenost:
Količina: x6
Vrijeme: 45 min
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

 Pećnicu zagrijte na 160C.

Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.

Bjelanjke izmiksajte s prstohvatom soli, postepeno im dodavajte šećer. Miksajte 3-4 minute.

Na kraju ručno umiješajte gussnel i ocat.

Rasporedite smjesu po tepsiji.

Stavite da se peče 20 minuta.

Dok se kora peče pripremite još jedan papir za pečenje i posipajte ga šećerom u prahu.

Kada je kora gotova prebacite ju tako da gornja strana kore bude na papiru sa šećerom.

Ostavite ju da se ohladi

Kada se ohladila uklonite papir za pečenje.

Jagode nasjeckajte na sitno i pospite ih s 2 vanilin šećera ili s 2 žlice običnog šećera.

Kremu izmiksajte od svih sastojaka.

Ohađenu koru premažite kremom, posipajte jagode, te zarolajte uz pomoć papira.

Dobro ohladite prije posluživanja.

Sastojci:

 5 bjelanjaka

prstohvat soli

200 g šećera

1 žlica gussnela

1 žličica octa

 

Sastojci za kremu:

250 ml slatkog vrhnja za šlag

250 g ABC svježeg krem sira

70 g šećera u prahu

2 vanilin šećera ili malo arome vanilije

 

Dodatno: jagode ili voće po želji (oko 300-500 g)

2 vanilin šećera