Priprema:
1. Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka. Uz pomoć šake brašna ga oblikujte u kuglu koju onda razvaljajte u promjer vaše tave (moja tava je promjera 28 cm).
2. U tavi ugrijte 3 žlice maslinovog ulja. Na ugrijano ulje prebacite tijesto i pržite ga 4 minute. Za to vrijeme, pripremite sastojke za nadjev.
3. Nakon 4 minute okrenite tijesto da se prži na drugoj strani, a pečenu nadjenite umakom od rajčice, posolite, poparite i začinite origanom. Poslažite pršut, ABC svježi krem sir i masline. Ovdje po želji možete dodati i ostale sastojke koje volite, samo pazite da stavljate namirnice kojima nije potrebna duga termička obrada.
4. Pržite pizzu otprilike još 5 minuta. Ukoliko dodatno želite ubrzati proces, samo tavu poklopite većim poklopcem, tako će se sir rastopiti i ostale namirnice brže termički obraditi.
5. Pospite po njoj svježe opranu rukolu i bosiljak i poslužite.
Sastojci:
Za tijesto:
250 g glatkog ili nekog drugog brašna
1.5 dcl mlake vode
pola praška za pecivo
1 žlica maslinovog ulja
malo soli
Za nadjev:
umak od rajčice
origano, sol, papar
3 kriške pršuta (po želji može i šunka, salama…)
ABC svježi krem sir
masline
rukola
Bosiljak
Dodatno po želji: kukuruz, tvrdi naribani sir, tikvice, mozzarella, feferone, paprika…