Raskošna torta

Raskošna torta
Složenost:
Količina: x10
Vrijeme: 60 min
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Izdrobite keks te ga pomiješajte sa maslacem i bjelanjkom. Obložite dno kalupa za tortu papirom za pečenje i smjesu rasporedite po dnu. Pecite na 15 minuta na 200 °C. Kada se podloga ohladi posipajte ju sitno sjeckanim orasima.

Za karamel na pari kuhajte maslac, šećer i vanilin šećer dok smjesa ne proključa, a zatim smanjite vatru i nastavite kuhati još 10 minuta. Mlaku smjesu prelijte preko podloge od keksa i sjeckanih oraha.

Pomiješajte i  mikserom izradite sastojke za kremu od ABC sira i raporedite na karamel. Za čokoladnu kremu zagrijte slatko vrhnje na pari, pazeći da ne proključa, a zatim maknite s pare, dodajte komadiće čokolade i miješajte dok se ne poveže. Malo ohladite i prelijte preko kreme od sira.  Tortu ostavite, prije serviranja, najmanje 4 sata u hladnjaku da se stegne. Ukrasite po želji.

Sastojci:

Podloga:
500 g čokoladnog keksa
125 g maslaca
1 bjelanjak
200 g oraha

Karamel:
250 g maslaca
130 g smeđeg šećera
2 vanilin šećera

Krema od sira:

800 g ABC sira
50 g maslaca
120 g šećera
120 g smeđeg šećera

Čokoladna krema:
200 g slatkog vrhnja
250 g čokolade