Savršeni cheesecake

Savršeni cheesecake
Složenost:
Količina: x10
Vrijeme: 45 minuta
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Izmrvite kekse, dodajte šećer i rastopljeni margarin te pomiješajte sve zajedno i utisnite u kalup promjera 26 cm. Stavite peći (u ugrijanu pećnicu) na 200°C - 5 min.

Dok je podloga u pećnici pripremite kremu od sira. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, te slupajte bjelanjke u čvrsti snijeg. Polagano dodajte šećer, van. šećer, (stalno miksajući) i na kraju žumanjke.

Nakon što ste dodali žumanjke nemojte dugo miksat, samo kratko promiješajte, pa dodajte sir, limunov sok i opet kratko promiješajte.

Nakon 5 minuta izvadite podlogu iz pećnice, a pećnicu smanjite na 170°C.

Kremu od sira izlijte na podlogu i vratite sve u pećnicu još 20 min. Kad je torta skoro pečena, pripremite kremu od vrhnja. Pomiješajte vrhnje i šećer.

Nakon što se torta pekla 20 min izvadite ju iz pećnice, te premažite kremom od vrhnja. Tortu vratite u ugašenu pećnicu još 5 min. Tortu ohladiti prije posluživanja.

Sastojci:

Podloga:
125g margarina
250g petit keksa
3 žlice šećera

Krema od sira:
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
sok od pola limuna, malo korice limuna
750g ABC sira
4 jaja

Krema od vrhnja:
400 ml kiselog vrhnja (od 20% masti)
2 vanilin šećera
3 žlice šećera