Slane krafne

Složenost:
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

 Tijesto zamijesite od svih navedenih sastojaka, pokrijte ga i ostavite na toplom da naraste. Ključno je da lijepo naraste kako bi vaše krafne bile ukusnije.

Ovaj dio imate u videu: 
Naraslo tijesto razvaljajte na tanko, svakih nekoliko centimetara stavite nadjev (nemojte pretjerivati s njim kako bi vaše krafne mogle narasti), pa preklopite s tijestom, izrežite krafne uz pomoć čaše ili modlice, pritom pazeći da nadjev ostane u sredini.

Krafne, ukoliko imate vremena, možete još ostaviti na toplom da se dižu dok vi ugrijete ulje u loncu. Ulja treba biti puno. 

Ostatak tijesta premjesite pa ponovite postupak.
Krafne pržite sa svake strane nekoliko minuta, odnosno dok ne porumene.

Sastojci:

 http://domacica.com.hr/

Tijesto:

500 g mekog brašna
200 g tekućeg jogurta
1 cijelo jaje
pola praška za pecivo
1 vrećica suhog kvasca ili 1-2 žličice
1.5 dcl mlijeka
1 žličice soli

Nadjev:

ABC sir - vlasac