Sočna torta od mrkve i ABC sira

Sočna torta od mrkve i ABC sira
Složenost:
Količina: x8
Vrijeme: 60
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

 U posudi pomiješati brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet. U drugoj posudi izmiksati jaja sa šećerom, dodati vaniliju, ulje i jogurt.

Sjediniti obje smjese, izmiksati. Dodati ribanu mrkvu, jabuku, kokos, orah i korice agruma. Ručno dobro izmiješati. Smjesu podijeliti na 3 jednaka dijela i peći 3 biskvita-svaki otprilike 20 min na 180°C. Za kremu potrebno je malo promiješati ABC sir da omekša, dodati tučeno slatko vrhnje i limunov sok. Ohlađene biskvite namazati kremom od ABC sira, a zatim špatulom ukrasiti cijelu tortu kremom.

 Dodati ukrase po želji. Dobar tek!

Autor: Ivana Kožul

Sastojci:

(za kalup 24 cm)

 220 g brašna

8 g sode bikarbone

10 g cimeta

Pola čajne žlice soli

225g svijetlo smeđeg šećera

3 jaja

5 ml ekstrakta vanilije

100 ml jogurta

100 ml ulja

200 g sitno ribane mrkve

150 g ribane jabuke ili sjeckanog ananasa (po želji)

80 g kokosovog brašna

120 g mljevenih oraha

Korica jedne naranče

Korica jednog limuna

 

Za kremu od ABC sira:

 400 g ABC sira

250 ml slatkog vrhnja +100 g šećera u prahu (izmiksati)

 1 žlica limunovog soka