Priprema:
U posudi pomiješati brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet. U drugoj posudi izmiksati jaja sa šećerom, dodati vaniliju, ulje i jogurt.
Sjediniti obje smjese, izmiksati. Dodati ribanu mrkvu, jabuku, kokos, orah i korice agruma. Ručno dobro izmiješati. Smjesu podijeliti na 3 jednaka dijela i peći 3 biskvita-svaki otprilike 20 min na 180°C. Za kremu potrebno je malo promiješati ABC sir da omekša, dodati tučeno slatko vrhnje i limunov sok. Ohlađene biskvite namazati kremom od ABC sira, a zatim špatulom ukrasiti cijelu tortu kremom.
Autor: Ivana Kožul
Sastojci:
(za kalup 24 cm)
220 g brašna
8 g sode bikarbone
10 g cimeta
Pola čajne žlice soli
225g svijetlo smeđeg šećera
3 jaja
5 ml ekstrakta vanilije
100 ml jogurta
100 ml ulja
200 g sitno ribane mrkve
150 g ribane jabuke ili sjeckanog ananasa (po želji)
80 g kokosovog brašna
120 g mljevenih oraha
Korica jedne naranče
Korica jednog limuna
Za kremu od ABC sira:
400 g ABC sira
250 ml slatkog vrhnja +100 g šećera u prahu (izmiksati)
1 žlica limunovog soka