TERINA S JAGODAMA

TERINA S JAGODAMA
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Želatinu namočite u hladnoj vodi. Abc svježi krem sir pomiješajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, limunovim sokom i likerom od naranče.
Od slatkog vrhnja izlupajte čvrsti šlag. Umiješajte ga u kremu od sira jednako kao i ocijeđenu želatinu koju ste otopili nad parom.
Duguljasti kalup, od oko 5 dl zapremine, obložite prozirnom folijom. Napunite ga kremom, a površinu lijepo poravnajte.
Slasticu odložite u hladnjaku najmanje 24 sata da se krema sasvim stisne. Sutradan kolač izvrnite iz kalupa.
Pažljivo maknite foliju pa cjelokupnu površinu kolača obložite ploškama jagoda.

Sastojci:

  • 250 g Abc svježeg krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 1-2 žlice limunovog soka
  • vrećica vanilin šećera
  • žlica likera od naranče
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 3 lista želatine
  • svježe jagode za oblogu

Možda vas zanima:

Lagana torta

Zimska čarolija

8
30 min

Torta od šumskog voća i sira

8
60 min

4u1 muffini

6
45 min