Torta od šumskog voća i sira

Torta od šumskog voća i sira
Složenost:
Količina: x8
Vrijeme: 60 min
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Kekse samljeti te sjediniti sa maslacem. Smjesu dodati u dno kalupa za torte (26 cm). Izravnati površinu. Staviti na par minuta u hladnjak. Za kremu je potrebno pripremiti želatinu prema uputama na vrećici i ostaviti da se malo ohladi (najbolje do temperature tijela). Za to vrijeme prvo izraditi vrhnje za šlag. U drugoj posudi izraditi ABC krem sir i šećer u prahu, dodati obično vrhnje i lijepo umutiti. U kremu sa sirom dodati ohlađenu želatinu i dobro izraditi mikserom. Dodati i vrhnje za šlag u kremu od sira te još malo sve izraditi kako bi se svi sastojci povezali. Na podlogu od keksa preliti kremu od sira. Poravnati površinu i staviti u hladnjak na hlađenje. Vratiti tortu u hladnjak na 3-4 sata. Dok se torta hladni, staviti u posudu smrznuto voće, dodati šećer te pustiti da provrije. Dodati prethodno rastopljen puding u malo vode i dobro miješati da se ne zgruda, vratiti na vatru i miješati dok ne krema ponovno ne provrije . Maknuti s peći i dobro ohladiti prije nego stavite na tortu. Tortu dobro ohladiti prije posluživanja.

Sastojci:

Podloga: 150-180g keksa (po želji - petit buerre, digestive) 80-100g maslaca Krema: 250g ABC sira, 120g šećera u prahu, 300mL vrhnja za šlag 1,5 paketić bijele mljevene želatine 1 kiselo vrhnje Preljev: 200-250g smrznutog voća šećer (po želji) 1,5 žlica pudinga od vanilije otopljeno u malo vode