Torta od bundeve i ABC sira

Torta od bundeve i ABC sira
Složenost:
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Za podlogu sameljite kekse, dodajte sve ostale sastojke i promiješajte. Kalup obložite masnim papirom i utisnite smjesu od keksa na dno kalupa. Bundevu nasjeckajte na kockice i kuhajte dok ne omekša u 3 dcl vode sa šećerom. Izvadite bundeve i nastavite kuhati tekućinu dok se ne reducira u gustu masu. 150 g od kuhanih bundeva zgnječite u pire, a ostatak ostavite za pokrov.
 
Za nadjev pomiješajte ABC sir s hladnim pireom od bundeve dodajte jaja i začine. Kremu izlijte na podlogu od keksa i pecite na 160 °C oko 40 minuta. Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se ohladi. Posložite priređene bundeve po vrhu torte, te prelijte sirupom u koji prethodno umiješajte želatinu. Dobro ohladite i poslužite.

Sastojci:

Podloga
  • 150 g integralnih keksa
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1,5 žlica otopljenog margarina
  • malo cimeta
  • malo muškatnog oraščića
 
Nadjev
  • 250 g ABC svježeg krem sira
  • 400 g bundeva
  • 3 dcl vode
  • 200 g smeđeg
  • Šećera
  • 2 jaja
  • malo cimeta
  • malo muškatnog oraščića
  • 1 želatina

 

Možda vas zanima:

Abc tiramisu

8
60 min

Abc torta s mandarinama

Trostruki užitak u čaši

4
30 min

Neodoljiva torta

10
60 min