Torta od jagoda i badema

Torta od jagoda i badema
Složenost:
Količina: x8
Vrijeme: 60 min
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

 Žumanjke miješati s šećerom i maslacem, dodati cimet, koricu limuna, vaniliju i brašno, na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Na masnom papiru nacrtati  4 kružnice veličine kalupa torte.

Smjesu raspodjeliti na papire i špatulom razmazati. Kore su vrlo tanke pa treba paziti kod pečenja da rubovi ne potamne. U ventilirajućoj pećnici možete peći po dvije kore istovremeno. Na 200 stupnjeva 5-10 min, dok se rub zatamni. Pečene kore odvojiti od papira, i pustiti da se ohlade. Dvije nakapati rumom.

 

 

 

Želatinu pripremiti po uputama na vrećici. U zdjeli izmješajte žumanjke i šećer, dodajte ABC sir,  mascarpone i rum. Slatko vrhnje umutiti ( ne smije biti previše čvrsto) i dodati u smjesu sa sirevima  a na kraju dodati želatinu.

 

 

Kalup za tortu  ili obruč obložiti masnim papirom, na dno staviti jedan list biskvita i premazati kremom, na kremu utisnuti  jagode, pa staviti drugi list, malo pritisnite da se ispune sve eventualne praznine. List premazati kremom i utisnuti jagode....tako slagati dok ne potošite sve sastojke.


Zadnji list samo tanko premažite kremom i poravnajte. Stavite u hladnjak na hlađenje preko noći. Ujutro lagano odvojite od obruča i "ogulite" masni papir. Ukrasite po želji!! 

http://ave-dulcis.blogspot.hr/

Sastojci:

Biskvit kore:

3  jaja
60  gr sitnog šećera
70  gr brašna
50  gr neoguljenih, mljevenih badema
vanilija, cimet, korica limuna
40  gr maslaca

Krema:

200  gr ABC sira
300  gr Mascarpone-a
3  žumanjka
100  gr sitnog šećera
malo ruma
500 ml  slatkog vrhnja
1 vrećica mljevene želatine
+300 gr jagoda (nasjeckati na listiće)