Fina torta od ribizla

Fina torta od ribizla
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 180°C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Pjenasto umutite šećer sa žumanjcima i uljem. Dodajte vanilin šećer i ribanu koricu limuna. Tucite bjelanjke, pomalo im dodavajući šećer u prahu, sve dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte žumanjcima te oprezno promiješajte. Preko toga prosijte brašno i izmiješajte.  Dno okruglog obruča za tortu zatvorite papirom. Položite ga na plitki lim i napunite biskvitnim tijestom. Biskvit pecite 40 minuta, zatim ga ohladite u kalupu. U hladnoj vodi namočite želatinu. Abc svježi krem sir pomiješajte sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Dodajte  tučeno slatko vrhnje pa izradite glatku kremu. Ocijeđenu želatinu namočite nad parom, potom je umiješajte u kremu od sira. Pažljivo odlijepite papir s dna tijesta, a rubove oslobodite nožem. Tijesto prerežite na tri oblatne. Obruč za tortu bočno obložite trakom papira. Na dno položite jednu oblatnu. Premažite je polovicom kreme, prekrijte drugom oblatnom i ponovno namažite kremom (dio kreme ostavite za kasnije). Tortu prekrijte posljednjom oblatnom, malo je pritisnite i tanko premažite preostalom kremom. Tortu odložite dva sata u hladnjaku. Ohlađenu tortu obložite očišćenim ribizom, prelijte voćnim želeom i ponovno ostavite u hladnjaku da se nadjev ščvrsne.

Sastojci:

Biskvit:
•    60 g šećera u prahu
•    6 jaja
•    ribana korica 1 limuna
•    1 vrećica vanilin šecera
•    1 dcl ulja
•    150 g brašna Belje
•    60 g šećera

Krema:
•    500 g Abc svježeg krem sira
•    4 dcl tučenog slatkog vrhnja
•    sok 1 limuna
•    200 g šećera u prahu
•    4 lista želatine
•    500 g očišćenog ribiza
•    preljev za tortu

•    papir za pečenje 
•    obruč za tortu (28 cm)