Priprema:
Kvasac razmrvite, pomiješajte sa šećerom, žlicom brašna i toplim mlijekom pa pustite da se diže 5 minuta. Brašnu dodajte sol, ulje i dignuti kvasac te s toplim mlijekom zamijesite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 4 jednakih dijelova i oblikujte male loptice. Pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči. Za premaz mikserom umutite jaja, maslacem i ABC sir. Dignute loptice premijesite pa na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku od njih (u pravokutnik veličine 35x50 cm), premažite smjesom od maslaca (četvrt smjese za svaku), zarolajte u savijaču (počevši od kraće strane) i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Nožem napravite cik-cak rezove i pustite da se diže oko 20 min. Premažite jajem, posipajte sezamom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 20-25 minuta.
Sastojci:
Tijesto:
•850 g brašna
•1/2l mlijeka
•1 kockica (40 g)svježeg kvasca
•1 žličicašećera
•2 žličice soli
•1 dcl ulja
Premaz:
•125 gmaslaca
•2 jaja
•400 g ABC sira
Još:
•1 jaje (za premazivanje)
•sezam