Uskrsna torta s mrkvom

Uskrsna torta s mrkvom
Složenost:
Količina: x10
Vrijeme: 120 min
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

U posudi mutiti  šećer i ulje pa dodati jedno po jedno jaje. Mrkve naribati a orahe samljeti. U smjesu sa jajima dodati i koricu i sok od naranče.  Kroz sito dodati brašno sa praškom za pecivo i začinima. Na kraju dodati orahe i mrkvu i sve dobro promješati, Savršeno bi bilo peći biskvit u dva kalupa, ali možete i kao tortu pa kasnije podijeliti na dvije kore. Peći 50tak minuta na 180 stupnjeva. Ostaviti biskvit da se ohladi.

 Za kremu miksati omekšali maslac i sir pa postepeno dodavati šećer u prahu. Na kraju po želji aromatizirati narančinom koricom. Između dva sloja biskvita staviti obilan sloj kreme, ostatak rasporediti po gornjem biskvitu, ako želite možete ju premazati sa svih strana i zagladiti al meni se svidi ovaj rustikalni izgled!

 

http://ave-dulcis.blogspot.hr/ 

Sastojci:

Torta:

 370 ml ulja (maslaca)

350 gr šećera

4 jaja

300-350 gr brašna

2 žličice  praška za pecivo

2 velike bio naranče (korica i sok nam treba)

sol

1 žličica cimeta

1 žličica kardamoma

1 žličica muškatnog oraščića

500 gr sitno naribane mrkve

170 gr mljevenih oraha

Krema:

2-3 paketića ABC sira (200-300 gr)

1 cijeli maslac

naribana narančina korica

350 gr šećera u prahu

1 žličica narančinog ulja