ZEBRA TORTA

ZEBRA TORTA
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Tijesto:
Umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, kada posvijetle, dodajte lagano vodu i ulje. Mutite oko10 minuta, te primiješajte brašno s praškom za pecivo i koricu naranče, te dodajte snijeg od bjelanjka. U pola smjese umiješajte kakao i rum. U kalup za tortu stavljajte naizmjenično malo svijetle, pa tamne smjese, dok sve ne utrošite. Pecite 1 sat na 180°C.

Krema:
Kriške mandarine očistite od kožica i izradite u kašu, nekoliko kriški ostavite cijelih. Abc sir pomiješajte sa šećerom, limunovim sokom i kašom od mandarina. Želatinu namočite u hladnoj vodi, ocijedite i otopite u zagrijanom likeru od naranče, umiješajte u kremu od sira, te dodajte izrađeni šlag i komadiće preostalih mandarina.

Ohlađeno tijesto premažite marmeladom i kremom, ukrasite kakaom, ohladite i poslužite.

Sastojci:

Tijesto:

  • 5 jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 dl tople vode
  • 2,5 dl ulja
  • 380 g Belje brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žličice ribane korice naranče
  • 2 žlice kakaa
  • 2 žlice ruma

Krema:

  • 500 g Abc svježeg krem sira
  • 130 g šećera u prahu
  • 1 žlica limunovog soka
  • 400 g mandarina
  • 10 listova želatine
  • 6 žlica likera od naranče
  • 2,5 dl slatkog vrhnja za šlag
  • marmelada od marelica
  • kakao za posipanje, margarin i brašno za kalup