Zimska čarolija

Zimska čarolija
Složenost:
Količina: x8
Vrijeme: 30 min
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Izmrvite polovicu keksa da dobijete fine mrvice.  Pomiješajte s maslacem dok smjesa ne postane kompaktna i jednaka. Smjesu utapkajte u dno kalupa.

Grubo izmrvite i ostale kekse. Mikserom izradite ABC svježi krem sir sa šećerom i vanilijom u velikoj zdjeli dok smjesa ne postane jednolična. Dodajte sladoled i dobro izmiješajte. Dodajte grubo mrvljene kekse, lagano umiješajte te sve prelijte preko složenih drobljenih keksa u kalup. 

Stavite tortu u zamrzivač na najmanje 4 sata. Prije serviranja izvadite 10 minuta, potom poslužite.

Prijedlog za serviranje: uz svaki komad torte stavite čokoladni keks.

Sastojci:

 

 

 

Kalup za tortu 28 cm

 

225 g čokoladnog keksa

30 g topljenog maslaca

450 g  ABC svježeg krem sira

100 g šećera

2 žličice vanilin šećera

1,4 l sladoleda od vanilije

 

Možda vas zanima:

Raskošna torta

10
60 min

Princes krafne

10
60 min

Cheesecake s abc sirom

10
60 min

Čokoladna torta s abc sirom

8
60