Priprema:
Izmrvite polovicu keksa da dobijete fine mrvice. Pomiješajte s maslacem dok smjesa ne postane kompaktna i jednaka. Smjesu utapkajte u dno kalupa.
Grubo izmrvite i ostale kekse. Mikserom izradite ABC svježi krem sir sa šećerom i vanilijom u velikoj zdjeli dok smjesa ne postane jednolična. Dodajte sladoled i dobro izmiješajte. Dodajte grubo mrvljene kekse, lagano umiješajte te sve prelijte preko složenih drobljenih keksa u kalup.
Stavite tortu u zamrzivač na najmanje 4 sata. Prije serviranja izvadite 10 minuta, potom poslužite.
Prijedlog za serviranje: uz svaki komad torte stavite čokoladni keks.
Sastojci:
Kalup za tortu 28 cm
225 g čokoladnog keksa
30 g topljenog maslaca
450 g ABC svježeg krem sira
100 g šećera
2 žličice vanilin šećera
1,4 l sladoleda od vanilije