Priča o ABC siru

U studenom 1980 godine započela je priča o ABC siru. Recepturu za ABC sir su osmislili beljski stručnjaci, a krem sir je od samog početka osvojio potrošače.

 

Prvih godina ABC se proizvodio samo u osnovnom okusu, kao svježi krem sir. S vremenom je osnovni okus obogaćen hrenom i slatka varijanta s bananom. 

2006. godine nakon kupovine nove linije za proizvodnju te ulaganja u Tvornicu mliječnih proizvoda i ABC je dobio novi dizajn. Stari ABC sir dobio je novu praktičnu ambalažu s nekoliko okusa - hren, šunku, povrće, vlasac i pikant.

ABC svježi krem sir omiljen među svim generacijama. Tržišni je lider u segmentu mliječnih i sirnih namaza, a svojom kvalitetom i okusom inspiracija je ne samo za sendviče svih vrsta već  i kao sastojak koji će svakoj kulinarskoj deliciji dati posebnu aromu i punoću okusa. 

Krajem 2009. dizajn je upotpunjen ITQI priznanjem s tri zvjezdice i novom zaštitnom folijom koja daje još više informacija potrošačima.

Bogata ABC paleta uključuje, osim ABC sira Classic, i okuse Vlasac, Šunka, Povrće, Mediteran, Hren, Kulen i Tuna.

U 2016. godini ABC sir je dobio niz priznanja u Hrvatskoj te državama Adria regije, u kojima je uvjerljivo najsnažniji brend sirnih namaza, pa je tako u Hrvatskoj treći put uzastopno osvojio prvo mjesto u Best Buy Award istraživanju u kategoriji sirnih namaza, a u Sloveniji je pobijedio na godišnjem izboru za Produkt leta.

Njegovu kvalitetu potvrđuju i brojna međunarodna priznanja koja su ga svrstala u birano društvo svjetski priznatih i najkvalitetnijih prehrambenih brendova. Međunarodni Institut za okus i kvalitetu (iTQi) iz Bruxellesa dodijelio mu je prestižnu nagradu Crystal Taste Award za 2016. godinu, a posebno je važno istaknuti treće mjesto koje je u 2016. godini ABC sir s vlascem osvojio na najvećem svjetskom ocjenjivanju sira u konkurenciji 2595 uzoraka iz 23 zemlje, World Championship Cheese Contest, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Hrvatska kvaliteta
ABC svježi krem sir je nositelj Hrvatske kvalitete od 2006. godine
   
  Crystal Taste Award
ABC sir dobitnik je prestižne nagrade Crystal Taste Award za 2016. godinu koju mu je dodijelio Međunarodni Institut za okus i kvalitetu (iTQi) iz Bruxellesa, vodeća svjetska organizacija za ocjenjivanje okusa i kvalitete. U izbor za Crystal Taste Award ulaze samo oni proizvodi koji su tri godine zaredom svojim okusom i kvalitetom osvojili maksimalne tri zlatne zvjezdice stručnog žirija koji je provodio istraživanje sadržaja, kvalitete i okusa proizvoda.
   
Pravo korištenja Znaka Mlijeko hrvatskih farmi dodjeljuje Hrvatska poljoprivredna agencija, a znak garantira da je proizvod domaće proizvodnje.

 

PODIJELI SA
PRIJATELJIMA:

Kuham s ABC sirom:

Pizza iz tave

2
30 min

Božićne pizzete

4
30 min

Čokoladna torta s abc sirom

8
60

Novosti

ABC PLANERICA - stvori nove planove!
03.02.2020

ABC PLANERICA - stvori nove planove!

Skupi i pošalji 10 aluminijskih folija i poklanjamo ti Planericu!
   
Novo pakiranje ABC sira od 500g
11.07.2019

Novo pakiranje ABC sira od 500g

   
Mame još jednom odabrale ABC sir
15.03.2019

Mame još jednom odabrale ABC sir

Drugu godinu za redom mame su odabrale ABC sir kao najbolji proizvod u cijeloj kategoriji mliječnih i sirnih namaza