Čokoladna torta sa sirom

ivana halic
Autor:

ivana halic

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Keks stavite u vrećicu pa ga dobro „istucite“ batićem za meso. Kad ga dobro smrvite prebacite ga u neku zdjelu te prelijte otopljenim maslom u kojeg ste stavili kakao i šećer u prahu (stavite papir za pečenje). Izmiješajte te prebacite u kalup za tortu. Smjesu u kalupu stavite desetak minuta u hladnjak.
Sir i šećer u prahu dobro umutite.

Dodajte jedno po jedno jaje te nakon toga otopljenu čokoladu (pazite da ne bude vruća) i slatko vrhnje.

Kalup izvadite iz hladnjaka i stavite ga peći deset minuta na 160 C. Nakon toga ulijte smjesu od sira i jaja pa pecite 50 minuta na istoj temperaturi. Tortu izvadite, prelijte je preljevom pa vratite u isključenu pećnicu još 5 minuta.

Ohladite na sobnoj temperaturi te stavite u hladnjak da se dobro ohladi do sutradan.
P.S. ova torta je bila za rodjendan mog sina pa ima jestivu gornju površinu i ukrašena je šlagom po njegovoj želji.

Sastojci:

Biskvit:

200 gr McVitas keksa (može i Grancerealle ili neki sličan keks)
120 gr otopljenog maslaca
2 žlice kakaa
1 žlica šećera u prahu

Krema:

600 gr ABC sira
300 gr čokolade za kuhanje
2 dcl slatkog vrhnja
5 jaja
150 gr šećera u prahu

Preljev

2 kisela vrhnja
4 žlice šećera u prahu
po želji malo arome od gorkih (badema)