Čokoladne košarice sa kremom od voća i Abc sira

Mirjana Plećaš
Autor:

Mirjana Plećaš

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Rastopiti svaku čokoladu odvojeno sa žličicom ulja.Košaricu od muffina premazati otopljenom čokoladom i staviti u zamrzivač na 20-setak minuta.Ako imate silikonske kalupe njih koristite puno jednostavnije je.Vrlo pažljivo odstranjivati košaricu.

U 1,5 dcl slatkog tučenog vrhnja odvojiti staviti u posudu i zagrijati dodati gorku čokoladu sa okusom naranče mješati dok se ne otopi ali nikako ne smije zakuhati,rashladiti dobro.

Sir, vrhnje, Abc krem sir dobro izraditi u multipraktiku.Izraditi ostatak tučenog vrhnja i dodati mu sir.
Voće (obično radim i od maline i jagode ali odvojim ih pa bude više različitih ukusa) sa usitnjenim šećerom izraditi poseno u multipraktiku.
Čokoladu rastopiti,ostatak tučenog vrhnja dobro umutiti dodati siru i izmješati, podjeliti u posuda koliko ćete raditi krema, u svaku dodati u ovom slučaju posebno maline, posebno jagode, posebno gorku čokoladu i dobro izmješati sa sirom i slatkim tučenim vrhnjem da se dobije fina ravnomjerna kremica..
Košarice puniti pred serviranje, različito, a na vrh nožete dodati i cijelu jagodu ili malinu.Dakle neke puniti sa voćniom kremom sa rastopljenom kremom čokolade i slatkog vrhnja, neke samo sa čokoladnom kremom a u srce staviti još čokolade od prve kreme od čokolade i slatkog tučenog vrhnja..dok bijele košarice obožavaju kremu od jagoda.
puniti po inspiraciji.
U slast!

Sastojci:

čokoladne košarice:
100 g mliječne čokolade
100 g gorke čokolade sa što više kakaa
100 g bijele čokolade
3 žlice ulja
krema za košarice:
350 ml slatkog tučenog vrhnja
100 g sviježeg sira
100 g Abc krem sira
100 g kiselog vrhnja
100 g šećera u prahu
100 g gorče čokolade s okuson naranče
200-300 g voća malina, jagoda ili sl.. može i zamrznutog
100 g mliječne čokolade