Torta lepeza sa voćem i ABC sirom

Iva Lovošević
Autor:

Iva Lovošević

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:


Za žuti biskvit miksajte žumanjke sa vanilin šećerom , žlicom šećera i 2 žlice mlake vode dok ne posvijetle. Lagano im pjenjačom umješajte tučene bjelanjke sa ostatkom šećera. Prosijte brašno, gustin i prašak za pecivo pa i to umiješajte u tijesto. pecite na 180°C.

Za tamni biskvit miksajte žumanjke sa žlicom šećera i žlicom mlake vode dok ne posvijetle pa im lagano pjenjačom umješajte tučene bjelanjke sa ostatkom šećera. Prosijte brašno, gustin, prašak za pecivo i čokoladu u prahu pa i to umiješajte u tijesto. pecite na 180°C.


Za čokoladnu lepezu tucite bjelanjke sa šećerom, dodajte 2 žlice gustina i 200 g sjeckanih badema. Ohlađeno prelijte rastopljenom čokoladom. 

Za kremu stavite želatinu u 6 žlica hladne vode da nabubri. Izmiksajte kiselo vrhnje i ABC sir. Stavite želatinu topiti na laganu vatru sa šećerom i malo kreme od sira dok se šećer ne otopi. Ne smije vriti.

Umješajte pripremljenu mješavinu želatine u izmiksani sir i vrhnje. Sada umješajte tučeno slatko vrhnje u kremu od sira i vrhnja.

Od kreme odvojite trećinu i umiješajte voće. Prerežite žuti i tamni biskvit popola.

Slažite u kalup za tortu žuti biskvit pola bijele kreme, tamni biskvit, voćnu kremu opet tamni biskvit, ostatak bijele kreme i završiti žutim biskvitom. prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku najbolje preko noći.

Za dekoraciju narezati čokoladirani biskvit na 16 dijelova, od tučenog slatkog vrhnja napraviti 16 puslica, ukrasiti voćem i poslagati "lepezu" od narezanog biskvita. Za puslice sam koristila nastavak 95 i 98 za školjkice.

Sastojci:

Biskvit 1:
3 jaja
3,5 žlice šećera
2 žlice gustina
1 žlica brašna
2 žlice mlake vode
2 žličice praška za pecivo
1 vanilin šećer

Biskvit 2:
2 jaja
2,5 žlice šećera
žlica mlake vode
1 žlica brašna
1 žlica gustina
1 žličica praška za pecivo
2 žlice čokolade u prahu

Krema:
400 g ABC svježeg krem sira
3 žlice kiselog vrhnja
1,5 vrećica mljevene želatine
10 žlica šećera
600 ml slatkog vrhnja
100 g malina
200 g kupina

Čokoladna lepeza:
100 g tamne čokolade
2 bjelanjka
3 žlice šećera
200 g sjeckanih badema