Šareni vijenac

Anita Mehičić
Autor:

Anita Mehičić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Bijelo brašno, pola vrećice kvasca, malo soli, 25 gr omekšalog maslaca, 50 gr sira, pomiješati i dodavati po malo toplog mlijeka pa zamijesiti tijesto. Ostaviti da se digne.

Integralno brasno sa sjemenkama pomiješati sa pola kesice kvasca, malo soli, 25 gr omekšalog maslaca i 50 gr sira te dodavati postepeno toplo mlijeko i zamijesiti tijesto.Ostaviti da se i ono digne.

Kada je tijesto udvostručilo zapremninu, razvaljati posebno jedno i drugo tijesto na debljinu prsta. Vaditi krugove čašom i redati u krug tako da se malo preklapaju.

Premazati sa maslinovim uljem, posuti susamom i curekotom i peći na 200 stupnjeva C dok ne dobije zlatnu boju.

Sastojci:

250 gr bijelog brasna
250 gr integralnog brasna sa sjemenkama
1 vrećica kvasca
sol
50 gr maslaca
100 gr ABC sira
mlijeko po potrebi
malo maslinovog ulja
sjeme curekota i susama