ABC Božićna drvca

Marija Hlebec
Autor:

Marija Hlebec

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Omekšajte maslac i čokoladu i dobro izmiješajte da se oba sastojka povežu.

Dodajte žumanjke, šećer i vanilin šećer i sve dobro izradite u pjenastu masu. Zatim umiješajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.

Na kraju lagano dodajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u tepsiju prethodno premazanom maslacem i posutom brašnom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 175 °C cca 30 minuta.

Pečeni biskvit prelijte mlijekom u koji ćete stavili vanilin šećer i štapić cimeta te ugrijati. Cimet će prilikom zagrijavanja pustiti svoju aromu u mlijeku, pa ga izvadite prije prelijevanja biskvita mlijekom.

Maslac sobne temperature i nougat izradite električnom miješalicom te umiješajte ABC sir. Kremu premažite preko ohlađenog biskvita. Vilicom lagano pređite preko kreme kako biste dobili valovite nabore. Po želji možete ukrasiti ribanom čokoladom, zvijezdicama, srcima. Kada se krema malo učvrsti izrežite trokutiće koji će se u tren oka pretvoriti u mala lijepa božićna drvca (sa zvijezdom na vrhu, naravno).

Sastojci:

Biskvit:

100 g maslaca
100 g čokolade
60 g glatkog brašna
2 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
5 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer

Preljev:

150 ml mlijeka
1 vanilin šećer
1 mali štapić cimeta

Krema:

150 g maslaca
200 g nutele ili sličnog nougat namaza
200 g ABC sira