ABC Cheesecake

Dijana Benko
Autor:

Dijana Benko

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:


Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa šećerom i otopljenim maslacem pa utisnite u dno kalupa. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Izmiksajte svježi sir sa šećerom i vanilin šećerom . Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa umiksajte u sir.

U mikrovalnoj otopite bijelu čokoladu i dodajte ju kremi. Kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u hladnjak dok pripremate preljev.

Sok pomiješajte sa višnjama i šećerom pa kratko prokuhajte. Umiješajte prosijani prah vanilin pudinga pa sve zajedno kuhajte miješajući dok ne provrije. Uklonite s vatre i pustite 15-ak min. da se malo prohladi (povremeno promiješajte) cheesecake s višnjama i bijelom čokoladom

Kad se preljev malo ohladio, rasporedite ga preko kreme. Ostavite cheesecake u hladnjaku preko noći

U slast!

Sastojci:

100 g čajnih keksa
70 g maslaca
1 žlica šećera

4 ABC sira
200 ml slatkog vrhnja
50 bijele čokolade
4 žlice šećera
1 vanilin šećer

kompot od višnje
100 ocijeđenih višanja
1 puding od vanilije
3 žlice šećera