ABC jaja

Katja Gortan
Autor:

Katja Gortan

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

U posudi dobro izmiksajte ABC sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i sokom od limuna. Umiješajte pripremljen šlag i stavite u hladnjak na desetak minuta.

Mango usitnite u blenderu zajedno s marmeladom, dodajte višnjevaču i promiješajte.
Jajima pomoću oštrog noža izrežite vrhove tako da rubovi budu nazubljeni. Pomoću žličice ili slastičarske vrećice napunite jaja smjesom od sira. Zatim na svakom žličicom izdubite rupu koju ćete napuniti pireom od manga. Ohladite prije posluživanja.

Sastojci:

  • 10 malih čokoladnih jaja ( ili 4 velika cca 100 g)
  • 250 g ABC sira
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 3 kriške manga ( ili 6 marelica iz kompota)
  • 1 žlica marmelade od marelica
  • 1 žlica višnjevače