Abc juha sa gljivama

Sanja Horvat
Autor:

Sanja Horvat

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

U loncu, na maslinovom ulju, pržite luk dok ne bude staklast. Dodajte sitno nasjeckane gljive i pržite uz dodatak soli i origana. Zalijte vodom, dodajte mješavinu začina ili kocku za juhu, začin za pizzu, te sol i papar po želji.

U juhu stavite 3 šake zobenih pahiljica (one će vam zamijeniti tijesteninu ili krutone) i kuhajte 15-ak min.
Kada je juha skuhana, maknite ju s vatre i pjenjačom umiješajte ABC svježi krem sir.

Sastojci:

  • 100 g ABC svježeg krem sira
  • 100 g gljiva (šampinjona ili bukovača)
  • 1 luk
  • 1 - 1,5 l vode
  • mješavina začina ili kocka za juhu
  • 3 šake zobenih pahuljica
  • origano
  • mješavina začina za pizzu
  • sol
  • papar