ABC orange cheesecake

Anita Mehičić
Autor:

Anita Mehičić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Navedene sastojke za podlogu izmiješati i sjediniti pa ih ravnomjerno rasporediti po podlozi od kalupa. Staviti u hladnjak da se stegne. Vrhnje za šlag umutiti sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodati i sok i koricu naranče te koricu limuna. Želatinu staviti u 3 žlice hladne vode i pustiti je da nabubri pa je otopiti na laganoj temperaturi i dodati u vrhnje. Dodati i sir i miksati nekoliko minuta da se sastojci povežu i korice puste aromu. Preliti preko podloge. Sok od naranče staviti da se zagrijava i dodati u njega vrećicu preljeva za torte pa neprestano miješati dok se ne počne zgušnjavati. Skloniti sa štednjaka i malo ohladiti a onda sa tim želeom puniti špricu i utisnuti u kremu na vise mjesta. Ohladiti tortu pa je dekorirati sa umućenim vrhnjem za šlag, filetiranom narančom i oblicima od tamne čokolade koje smo sami napravili otopivši čokoladu na pari i nanoseći je na papir za pečenje.

Sastojci:

Podloga:
300gr mljevenog kakao keksa
100gr omekšalog maslaca
100gr Nutelle
Malo mlijeka

Krema:
500gr ABC sira
Ribana korica naranče
Ribana korica limuna
Sok od jedne naranče
4dcl vrhnja za šlag
100gr šećera u prahu
1vanilin šećer
10gr želatina u prahu

Orange krema:
1 vrećica preljeva za torte
2dcl svježe cijeđenog narančinog soka

Dekoracija:
4dcl vrhnja za šlag
Filetirane naranče
Listići mente
Cokoladni oblici