Chokochees

Anita Mehičić
Autor:

Anita Mehičić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Priprema:Izmijesati sastojke za podlogu, sjediniti ih i staviti na dno okruglog kalupa za torte (promjer kalupa 26 ili 28).
Cokoladu otopiti na pari. Zelatinu staviti da nabubri, pa je otopiti na laganoj temperaturi.
Izmiksati sir, secer, vanil secer, dodati vrhnje, dodati cokoladu, sve sjediniti i na kraju dodati otopljenu zelatinu.
Izmiksati i preliti preko podloge, a zatim ostaviti u frizider desetak minuta da se malo ucvrsti prije narednog krema.
Drugi i treci krem raditi po istom postupku kao i prvi.
Kada se torta stegne dekorisati je sa slagom i ribanom cokoladom, isjeci na parcad i posluziti.
Prijatno...PS.torta je radjena u malenom kalupu,tako da ako zelite vecu,kalup 24 ili 26 onda se mjere svakako moraju uduplati da b se dobilo na visini torte..

Sastojci:

Za podlogu:
200gr kakao keksa,
80gr omeksalog maslaca,
4kasike cokoladnog mlijeka

Prvi krem:
250gr ABC sira,
2kasike secera u prahu,
1vanil secer,
50gr cokolade za kuhanje,
1dcl vrhnja za slag,
3gr zelatina

Drugi krem:
250gr ABC sira,
2kasike secera u prahu,
1vanil secer,
50gr mlijecne cokolade,
1dcl vrhnja za slag,
3gr zelatina

Trec krem:
250gr ABC sira,
2kasike secera u prahu,
1vanil secer,
50gr bijele cokolade,
1dcl vrhnja za slag,
3gr zelatina
Za dekoraciju:slag pjena,ribana cokolada...