Crno-bijela rolada

Ivona Bašić
Autor:

Ivona Bašić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Biskvit:

Na pari miješati čokoladu, kristal šećer i kakao sa 4 žlice vode dok se sastojci ne spoje.

U mlako primješati žutanjke i šećer u prahu. Dobro izmješati mikserom,a zatim dodajte gustinu (gusnel).

Bjelanjke istući u snijeg (s malo soli da se bolje istuku,ali nije sol nužna) te snijeg ručno primješati čokoladnoj smjesi .

Staviti pek papir u tepsiju ,istresti tijesto te peći 10-ak minuta na 210 stupnjeva Celzijevih.

Biskvit istresti na vlažnu krpu i zarolati (sa paprom). Ostavite hladiti.
Hladan se biskvit odrola, skine pek papir te nadjene i ponovo zarola.
 

Nadjev:
Šlag istucite, a sir na kratko zagrijati ,dodati šećer u prahu, vaniliju i sve promiješati.
Hladan biskvit odvojiti od krpe i pek papira, nadjenuti te zarolati. Nakon što roladu prelijete čokoladnom glazurom,prije spremanja u frižider ostavite ju 15-ak min da se glazura stegne na sobnoj temperaturi.
U nadjev se po želji može staviti par kapi narančinog soka,a prije glazure biskvit se može premazati zagrijanom marmeladom .
 

Čokoladna glazura:
Promiješajte sve sastojke i otopite na niskoj temperaturi miješajući. Mlakom glazurom prelijte roladu.
 

Sastojci:

Biskvit:

5 dkg naribane tamne čokolade
4 jaja
10 dkg šećera u prahu
1 žlica kristal šećera
1 žlica kakaa
5 dkg gustina
prstohvat soli (za bjelanjke)

Nadjev:
20 dkg ABC svježeg krem sira
2 dcl vrhnja za šlag
12-15 dkg šećera u prahu
vanilin šećer

Čokoladna osnovna glazura:
7 dkg čok.u prahu
2,5 žlica šećera
2,5 žlica mlijeka 
5 dkg margarina