Aromatična torta od mrkve

Mirsada Begović Marković
Autor:

Mirsada Begović Marković

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Priprema:

Orahe nasjeckati, naribati mrkvu.
Izraditi bjelanke u snijeg.
U zdjeli miksati šećer i maslinovo ulje.
Posebno u zdjelici lagano umutiti žumanjak i jaje,pa ih dodati šećeru i ulju.
U brašno dodati prašak za pecivo, soda bikarbonu, sol i cimet (neka vam ne bude teško sve prosijati).

U smjesu dodati naribanu mrkvu,sok od naranče pa dodati brašno i na kraju orahe.
Kuhačom umiješati polagano bjeljanke u smjesu.
Kalup za torte 26 cm dobro premazati maslacem i posuti brašnom te uliti smjesu.
Pecite na 170 stupnjeva oko sat vremena, ako vidite da površina jako tamni pokriti alu folijom

Glazura:

Dobro izraditi maslac, šećer u prahu i med, da postane pjenasto
ABC sir malo promiješati, dodati mu maslac, pa sve zajedno dobro promiješati (slobodno mikserom)

Ohlađenu tortu premažite glazurom i možete posipati sjeckane orahe, lješnjake ili bademe.

Sastojci:

Biskvit:
160 g oštrog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soda bikarbone
1 žličica mljevenog cimeta
prstohvat soli
1 žumanjak + 1 jaje
200 ml maslinovog ulja
3 žlice soka od naranče
200 g šećera
100 g oraha nasjeckanih
150 g mrkve sitno naribane
2 bjeljanka

Glazura:
250 g ABC sira
100 g maslaca
30 g šećera u prahu
40 g meda