Kinder pingui šnite

Anita Mehicic
Autor:

Anita Mehicic

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i dodati mlijeko, brašno, čokoladu u prahu i prašak za pecivo, sjediniti sve i ispeći biskvit u velikom plehu pa ga prepoloviti kada se ohladi.

Biskvit nakvasiti sa toplim čokoladnim mlijekom. Umutiti slatko vrhnje sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom, potom dodati kiselo vrhnje i sjediniti. Polovinu krema staviti preko pola biskvita.

Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vodu i šećer pa miješati dok se ne dobije kompaktna masa, zatim tom masom preliti preko krema. Staviti u frižider oko 10 minuta, a zatim preko tog čokoladnog preljeva staviti ostatak krema pa drugu polovinu biskvita. Dekorirati šlag pjenom, drobljenom čokoladom i narančom.

Dobro ohladiti prije posluživanja...

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica mliijeka
  • 6 žlica brasna
  • 6 žlica čokolade u prahu i jedan prašak za pecivo
  • 1dl čokoladnog mlijeka
  • 3dl slatkog vrhnja
  • 400g ABC sira
  • 100g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • nekoliko kapi limunovog soka
  • 100g čokolade
  • 50 g maslaca
  • 2 žlica vode
  • 2 žlica šećera u prahu
  • šlag pjena
  • drobljena čokolada
  • naranča