Torta sa sirom i malinama

Nikoola Livančić
Autor:

Nikoola Livančić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Kekse (zdrobljene-smrvljene), pomiješaj sa maslacem, šećerom i soli. 

Utisni u kalup za tortu.
ABC sir i ricottu izmiksaj i miksajući dodavati jedno po jedno jaje, šećer i vaniliju. 
Istresti na podlogu od keksa( u lim za tortu) i peći 45 minuta na 180 stupnjeva.
Mileram, 3 žlice šećera i vanilin šećer izmiksati, kada je torta sa filom br.1 pečena izliti na tortu i vratiti u pećnicu još 10 minuta.
Kada se torta ohladi izliti na nju fil br.3 (maline izblendamo-štapnim mikserom, dodamo želatina fix, kada postane gusto i vanilin šećer)
Ostaviti u hladnjaku preko noći ( sve se događa u kalupu za tortu, koji skinemo, tj. obruč, prije no što tortu poslužimo)

Sastojci:

Podloga:

  • 150 g keksa (pettite beure)
  • 60 g maslaca
  • 65 g šećera
  • prstohvat soli
Fil 1: 
  • 400 g ABC sira
  • 350 g ricotte
  • 4 jaja
  • 1 štapić vanilije ili žličica exrakta vanilije
  • korica limuna
  • 200 g šećera
Fil 2:
  • 450 ml milerama
  • 3 žlice šećera 
  • 1 vanilin šećer
Fil 3:
  • 400 g malina
  • 1 i 1/2 vrećica želatina fix-a ( 30 g)
  • 1 vanilin šećer