Cheez zebra

Sanja Vrban
Autor:

Sanja Vrban

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Izlomiti kekse i promiješati sa maslacom i cimetom, te utisnuti u kalup i zapeći 10ak min na 200 stupnjeva.
Izmješati sir, šećer i jaja i podijeliti na 2 dijela. U svaki dio umiješati rastopljenu čokoladu u slatkom vrhnju (pola vrhnja za bijelu, pola za crnu)
Stavljati u kalup naizmjenice u sredinu po 4 žlice od svake smjese i staviti peći sat i pol na 120 stupnjeva.
Ohladiti i skinuti kalup.
DObar tek!

Sastojci:

  • 15 dag keksa (tipa petit)
  • 10 dag rastopljenog maslaca
  • 1 žličica cimeta
  • 1 kg abc sira
  • 6 jaja
  • 15 dag šećera
  • 2,5 dcl slatkog vrhnja
  • 30 dag bijele čokolade
  • 30 dag čokolade za kuhanje
  • 2 žlice gustina