Torta od dva sira i dvije čokolade

Marija Jelačić
Autor:

Marija Jelačić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

  1.  pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva
    - okrugli oblik za tortu promjera 23 cm premažite maslacem (ja imam oblik 26 cm i stavim ispod masni papir)
    - lješnjake i kekse usitnite električnom mješalicom
    - dodajte omekšani maslac i miješajte dok se sastojci ne spoje
    - smjesu stavite u oblik i pritisnite
     
  2. izlomite bijelu i tamnu čokoladu pa ih odvojeno otopite na pari
    - krem sir pjenasto izmješajte
    - postupno ga dodavajte svježem siru, pa dodajte šećer i jaja neprestano miješajući
    - pola smjese pomiješajte s otopljenom bijelom čokoladom, a pola s tamnom čokoladom
     
  3. smjesom od bijele čokolade premažite tijesto u obliku pa na nj nanesite sloj smjese od tamne čokolade
    - pecite 50 minuta
    - pustite da se ohladi
     
  4. ukrasiti po želji čokoladom, tučenim vrhnjem ili samo ostaviti kako je

Sastojci:

  • 50 g krupno nasjeckanih lješnjaka
  • 175 g suhih keksa
  • 65 g omekšanog maslaca
  • 225 g bijele čokolade
  • 225 g čokolade za kuhanje
  • 350 g abc sira
  • 500 g svježeg sira
  • 175 g kristal šećera
  • 3 jaja