Anđeoska torta

Ksenija Gortan
Autor:

Ksenija Gortan

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Biskvit:
Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istući u čvrst snijeg. Žumanjke izmiksati sa šećerom, postepeno dodavati vodu pa lagano umiješati brašno sa praškom za pecivo, orahe, kakao i koricu limuna. Na kraju lagano dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva te ispeći 3 kore ( oko 25 minuta).

Krema:
U 2 dcl mlijeka razmutiti prašak za puding. Ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom te uliti puding i kuhati dok se ne zgusne. Dobro izraditi maslac s ABC sirom pa dodati u ohlađeni puding. Dodati ekstrakt vanilije pa miksati dok krema ne postane pjenasta.

Buttercream:
U posudu staviti maslac, mast i ABC sir te miksati jednu minutu.Smanjiti brzinu i postepeno dodavati šećer u prahu. Ostrugati šećer sa stijenki posude, dodati ekstrakt vanilije pa miksati još minutu dok smjesa ne postane pjenasta.

Kore natopiti mješavinom mlijeka i konjaka te namazati kremom. Tortu premazati buttercreamom, posipati s malo kokosovog brašna i ukrasiti anđelima i pahuljicama od fondana.

Sastojci:

Tijesto:

6 jaja
200 g oraha
300 g šećera
200 g brašna
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
12 žlica tople vode
2 žlice kakaa u prahu
naribana korica limuna

Krema:

0,5 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
150 gr šećera
200 g maslaca
200 g ABC sira
1 žličica arome vanilije

Buttercream za premazivanje:

250 g ABC sira
90 g maslaca
25 g biljne masti
400 g šećera u prahu
1 žličica arome vanilije

Ostalo

kokosovo brašno
fondant za ukrašavanje
2 žlice mlijeka
1 žlica konjaka