Blagdanska pita

Renata Šišak
Autor:

Renata Šišak

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Brašno prosijemo pa mu dodamo šećer i prašak za pecivo. Smjesu podjelimo na dva jednaka dijela pa u jedan dodamo kakao a drugi ostavimo bijeli.
U prvu smjesu dodamo omekšali i nasjeckani maslac pa ga utrljamo u brašno. Dodamo jaje i tek toliko mlijeka da možemo zamjesiti prhko tijesto.

Oblikujemo kuglu koju umotamo u prozirnu foliju i stavimo u frižider na 30 min. Isti postupak ponovimo sa drugom polovicom tijesta.
Pleh obložimo masnim papirom u koji stavimo razvaljanu tamnu koru. Na to stavimo nadjev od sira koji smo napravili tako da smo sir i šećer u prahu izmiksali, dodali prah za puding izmješan sa malo mlijeka i jedno jaje.

Na nadjev od sira stavimo breskve izrezane na kriškice i povrh drugu svjetlu koru.
Pečemo oko 40 minuta na 170C.
Kad je pečeno pitu ohladimo pa pospemo šećerom u prahu i serviramo.

Sastojci:

Kore:

400 g brašna
175 g šećera
2 jaja
2 žličice praška za pecivo
malo mlijeka
165 g maslaca
3 žlice kakaa
naribana korica limuna

Nadjev:

manja konzerva breskvi (5 polovica)
1/2 kg svježeg posnog sira
75 g šećera u prahu
1 jaje
1 puding od vanilije
malo mlijeka