Božićna noć

Ksenija Gortan
Autor:

Ksenija Gortan

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

1. Pjenasto izradite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok se smjesa ne udvostruči i postane svijetla.
2. Posebno izradite ABC sir s maslacem i dodajte u smjesu od jaja. Zatim umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo i koricu limuna.
3. Polovicu smjese ulijte u pobrašnjeni i namašćeni kalup promjera 26 cm. Rasporedite Nutellu na hrpice a između poslažite kuglice ili komadiće marcipana (50 g ).
4. Prekrijte ostatkom tijesta i pecite 35 - 40 minuta na 180°C. Provjerite čačkalicom je li tijesto pečeno pa ostavite da se ohladi.
5. U šalici pomiješajte 1 žlicu tople vode sa žličicom meda i medice te pomoću kista premažite tortu. Posipajte naribanom čokoladom i ukrasite zvjezdicama razlih veličina izrađenim od preostalog marcipana.

Sastojci:

250 g brašna
250 g šećera
200 g ABC sira
80 g maslaca
3 jaja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
korica limuna
8-10 velikih žlica Nutelle
50 g čokolade
150 g marcipana
1 žličica meda
1 žličica medice