Božićna rolada

Nataša Šantić
Autor:

Nataša Šantić

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Mikserom dobro izmutiti jaja, dodati ulje, mlijeko i vegetu. Nastaviti mješati žlicom dodajući prašak za pecivo, brašno i ajvar (ili špinat prethodno skuhan i sitno nasjeckan).

Peći na papiru za pečenje u normalnoj tepsiji (za električni štednjak) oko 25 minuta na 180˙C. Pečeno odmah zarolati u mokru krpu. Čim se ohladi, odrolati i puniti nadjevom.

Za nadjev izrezati crvenu papriku i kisele krastavce na sitne kockice i dodati izmješanom krem ABC siru u kojeg smo dodali žlicu majoneze.

Zarolati roladu u papir za pečenje i ostaviti preko noći u hladnjaku. Rezati na ploške i poslužiti kao hladno predjelo, u kombinaciji s kulenom, šunkom i ostalim narescima. Krem ABC sir daje nadjevu odličnu kremastu teksturu, a rolada se izvrsno sljubljuje s domaćim mesnim delicijama. Boje rolade također se izvrsno uklapaju u blagdanske boje.

Uz ovo hladno predjelo predlažem vino Graševinu Belje. Dobar tek!

Sastojci:

Biskvit:

4 jaja
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
1 žlica vegete
10 dag brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice ajvara (ili špinata)


Nadjev:

300 g svježeg ABC krem sira
1 žlica majoneze
1/2 svježe crvene paprike
3 manja kisela krastavca