Božićni keksići

Ksenija Gortan
Autor:

Ksenija Gortan

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Pomiješati omekšali maslac s ABC sirom, šećerom, vanilin šećerom i žumanjkom. Dodati brašno, (najprije 300 g a zatim ostatak dok se ne postigne odgovarajuća konzistencija), kakao, sodu bikarbonu i sol. Tijesto ( koje je prilično mekano) zamotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na 3 sata.
Izvaditi tijesto i odmah razvaljati na debljinu oko 5 mm, između dva lista papira za pečenje kako se ne bi lijepilo. Izrezati razne oblike, složiti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje te peći na 180°C otprilike 8-10 minuta ( moraju ostati svijetli).
Ukrasiti božićnim motivima od fondanta ili royal icinga.

Sastojci:

350 g brašna
200 g maslaca
150g ABC sira
170 g šećera
1 žumanjak
1 vanilin šećer
1 žlica kakao praha
1/2 žličice sode bikarbone
prstohvat soli